Chcem pracovať v Nemecku ako opatrovateľka, ale neovládam jazyk
top of page

Chcem pracovať v Nemecku ako opatrovateľka, ale neovládam jazyk

Ako už asi veľa ľudí vie, naša bývalá opatrovateľka Marta, poskytuje rýchlokurz nemčiny po ktorom kandidátky umiestnime do rodiny v Nemecku a poskytneme stálu podporu.


Je to príležitosť pre tie ženy, ktoré nevedia po nemecky a radi by pracovali v zahraničí nakoľko potrebujú novú prácu alebo si na istý čas privyrobiť.


Rýchokurz nemčiny pre opatrovateľky

Nedávno Marta dostala správu od pani, ktorá nevie po nemecky, ale rada by pracovala ako opatrovateľka.


,,Dobrý deň, Marta. Čítala som o vašich skúsenostiach radách ako opatrovateľka

Rada by som v Nemecku vykonávala prácu opatrovateľky. Avšak po nemecky neviem a tak neviem či je to vôbec možné a aj keď áno, tak ako sa to dá spraviť.


Môžete mi prosím napísať, či vôbec mám nejakú šancu túto prácu zohnať? Ďakujem J.,,


Prečítajte si ako Marta radí, čerpá z vlastných skúseností ako opatrovateľka a učiteľka nemčiny.


Dobrý deň, pani J. Určite máte šancu pracovať v Nemecku ako opatrovateľka. Bez nemčiny to ale vyžiada trochu viac snahy, ako keď človek ovláda jazyk. Treba sa vedieť dohodnúť s klientom, rozumieť mu, keď ho niečo bolí, či trápi, treba si vedieť poradiť v rôznych situáciách…obliekaní, varení, chodení na prechádzky.


Opatrovanie, nemecko, rychlokurz, nemcina, kurz, rady, opatrovatelka, Euprogres, zahranicie, praca Nemecko

Keď budete pracovať v Nemecku, tak sa bude aj jazyk nabaľovať, ale ľahšie sa v cudzej zemi začína, keď si viete povedať, čo potrebujete. Keď rozumiete klientovi, čo od vás žiada, keď sa viete dohodnúť v obchode, v lekárni, na úradoch…


A môžu sa vyskytnúť situácie, pri ktorých vás neznalosť jazyka môže veľmi nepríjemne zaskočiť, napríklad náhla zmena zdravotného stavu klienta, alebo vás a potreba zavolať pomoc… Keď budete pracovať v zahraničí, budete tam nie len pracovať, ale aj žiť, možno vás bude trápiť osamelosť a túžba s niekým sa porozprávať. Existovať niekde bez znalosti jazyka je veľmi ťažké.


Vo vašom prípade by som odporučila urobiť si rýchlokurz nemčiny.


Môžete využiť online rýchlokurz, ktorý poskytujem a po ktorom vás agentúra EuProgres ihneď umiestni, po tom ako absolvujete pohovor. Výhoda je, že cenu za kurz dostane po umiestnení späť (29Eur). To znamená že pri troche snahy, o 1-2 mesiace môžete pracovať v Nemecku, a budete to zadarmo.


Práca v Nemecku bez znalosti jazyka, rýchlokurz nemčiny

Umiestnenie je rýchle, pracuje sa na trvalý pracovný pomer, bývanie, strava a internet sú zadarmo, k tomu odmena 1550 - 1850Eur Netto mesačne a bonusy. Za umiestnenie sa neplatí. Voľné miesta si môžete pozrieť tu.


Kurz je zameraný na opatrovateľskú nemčinu, slovíčka a spojenia, ktoré budete využívať ako opatrovateľka. Pred vycestovaním, EuProgres poskytne prípavu na cestu a takisto stálu podporu počas pobytu.


Jazyk je najlepšie sa učiť hravou formou. Teda nie bifľovaním, to by vás čoskoro prestalo baviť. Zapojte cudzí jazyk do svojho každodenného života. Polepte si predmety dennej potreby kartičkami, na ktorých budete mať popísané názvy v jazyku, ktorý sa chcete naučiť. Pomenovávajte si činnosti, ktoré práve robíte a hneď si ich skladajte aj do viet. Napríklad pri varení si povedzte: „Ich nehme Loffel, Teller…“ atď…


Slovíčka sa vám takto ľahšie vryjú do pamäti a bude vás to baviť. Budete sa učiť myslieť v cudzom jazyku.


Viac tipov na učenie cudzieho jazyka nájdete aj v mojom e-booku: MôJ DVOJITÝ ŽIVOT OPATROVATEĽKY, ktorý je súčasťou Rýchlokurzu začiatočníckej nemčiny pre opatrovateľky a opatrovateľov a ku ktorému patrí aj bonusový eBook: NEMECKÉ MINIMUM PRE OPATROVATEĽKY.


Opatrovanie, nemecko, rychlokurz, nemcina, kurz, rady, opatrovatelka, Euprogres, nemcina pre opatrovatelky

A potom už len vycestovať do Nemecka. Získate cenné skúsenosti z opatrovania, zdokonalíte sa v znalosti jazyka a iste sa aj veľa naučíte a získate veľa skúseností.


Nemecko má výhodu aj v tom, že tam netreba opatrovateľský kurz, a tak vycestovanie je rýchle a ľahké.


Možno vás počas učenia budú prepadávať myšlienky, ako: „Ja sa to nikdy nenaučím, učím sa ale stále nič neviem, nezvládnem to, nemám na to“, atď… To je úplne normálne. Učenie cudzieho jazyka je dlhodobý proces. Nikdy to nebude dokonalé, ale ďalej sa budete učiť za pochodu. Majte pri stále sebe slovník. Dôležité je nezaspať na vavrínoch a neprestať na sebe pracovať.


Želám veľa šťastia pri vykročení do vášho nového života v zahraničí. Vaša Marta.

Máte otázky, týkajúce sa opatrovania, či práce a života v zahraničí?


Napíšte mi alebo zavolajte na 0907 667 160, rada odpoviem.


Ohľadom voľných pozícií a umiestnenia v Nemecku, môžete volať na 0908 737 303.



177 views
bottom of page