Opatrovanie Nemecko - Čo znamená pracovať na slovenskú pracovnú zmluvu a aké su v tom výhody?
top of page

Čo znamená pracovať na slovenskú pracovnú zmluvu a aké su v tom výhody - opatrovanie Nemecko?


Pracovna zmluva opatrovanie nemecko opatrovatelky praca euprogre plat odvody

Medzi prácou na živnosť a zamestnaneckou zmluvu je veľa rozdieľov. Takisto je veľa rozdieľov ako sú ponúkané. Rozdiely v ponukách sú často na prvý pohľad neviditeľné a nejasné.


Práca na živnosť vyzerá lákavejšie pretože odmena vyzerá byť vyššia. Avšak z nej si opatrovateľka platí odvody do poisťovní, administratívu si robí sama pričom musí sledovať povinné termíny živnostníckych úradov a platiť pokuty v prípade omeškania.


V prípade pracovnej zmluvy je takisto veľa rozdieľov, najmä v tom ako agentúry riešia voľno medzi turnusami.


  • V prípade pracovnej zmluvy je opatrovateľka v zamestnaneckom vzťahu s EuProgresom na dobu neurčitú, do doby pokiaľ u nás pracuje. Je to riadny zamestnanecký pomer.


  • Znamená to, že odvody do zdravotnej a sociálnej poisťovne platí zamestnávateľ čiže EuProgres.


  • V EuProgrese tento zamestnanecký pomer trvá aj pri medzi-turnusovom voľne t.j. odvody platí EuProgres aj počas doby voľna.


  • Keďže opatrovateľku počas turnusového voľna neodhlasujeme a odvody sú jej platené naďalej, opatrovateľka si nemusí sama platiť zdravotné poistenie a hlásiť sa na úrade práce.


  • Tu je často skrytý rozdiel, pretože veľa agentúr opatrovateľky odhlasuje kedy si sami musia platiť odvody alebo im vznikne nedoplatok na zdravotnom poistení.


  • Keďže odvody platí EuProgres nepretržite, opatrovateľke stále plynie dochôdokové zabebezpečenie bez prerušenia.


  • Ako zamestnávateľ, každá opatrovateľka po ukončení zamestnania dostane zápočet rokov a mzdy a taktiež ročné daňové zúčtovanie tzn. vedieme celú administratívu a opatrovateľka dostáva odmenu priamo na účet v čistom.


  • Odmena je pravidelne a včas vyplácaná pripísaním na bankový účet.


  • Každý mesiac opatrovateľka dostanete výplatnú pásku.


  • Opatrovateľka môže dostať aj zálohu na mzdu.


  • Keďže sa riadime legálnym procesom práce v zahraničí určeným EU, každej opatrovateľke v Sociálnej poisťovni vyžiadame formulár A1. Toto tiež nie je samozrejnosťou vo všetkých agentúrach a preto odporúčame pred nástupom do práce zistiť získanie A1, ktorá je nutná pri kontrole zahraničných úradov.


  • V prípade EuProgres agentúry, sme poistení do zahraničia za zodpovednosť za škodu spôsobenú opatrovateľkou.


Pracovna zmluva opatrovanie nemecko opatrovatelky praca euprogre plat odvody

Práca na pracovnú zmluvu je jednoduchšia a dlhodobo výhodnejšia. Najmä v prípadoch keď agentúra platí opatrovateľke odvody aj počas jej medzi-turnusového voľna.


To znamená, že opatrovateľka má riadne zamestnanie, agentúra sa stará o všetky odvody a opatrovateľke je riadne zarátaný dôchodok, tak ako v akomkoľvek inom zamestnaní.


V prípade akýchkoľvek otázok sa na nás kontaktujte.





Ďalšie rady si prečítajte TU


Ak chete od nás dostávať ďalšie rady a nové pozície, napíšte nám na register@euprogres.sk - Opatrovanie Nemecko.




2,957 views
bottom of page